Gelukkig Nieuwjaar!!

1 januari, we worden wakker in de woonkamer. Beetje hees van het vele hoesten die nacht, doen we snel een ontbijtje om weer aan de klus te gaan. Ik bel naar Zoetermeer om mijn vader en zus een gelukkig nieuwjaar te wensen. 

We  hadden plannen om naar Zoetermeer te rijden maar vanwege de griep besloten maar te bellen.. Mijn zus neemt op en ik roep Gelukkig Nieuwjaar!!! Jij ook zegt ze maar de huisarts is net weg en Pa moet weer naar het ziekenhuis. De ambulance komt er zo aan.

Gelukkig nieuw jaar…. Wat is een gelukkig nieuw jaar?? Mag het ook een fijn nieuw jaar zijn? Of zou je ook kunnen zeggen: Succes in 2019? Of gewoon niets zeggen omdat het een nieuwe dag is met een ander jaartal? Hoeveel tegenslagen mag je hebben om het nog een gelukkig nieuwjaar te noemen. In ieder geval ik weet dat er een jaarwisseling heeft plaats gevonden maar heb niet het gevoel dat er iets veranderd is.

Mijn vader krijgt de uitslag, longontsteking en moet weer een weekje blijven. We gaan vanavond even bij hem kijken en op de heenweg namen we nog snel een geweldig nieuwjaarsdiner bij de Burger King langs de A4. 

Dag 2 van het nieuwe jaar. Het is mijn man gelukt om de juiste PVC vloer te regelen en om onze planning niet verder in de soep te laten lopen is hij naar Twello gereden om het de vloer om te ruilen. Ik blijf thuis en ben verder gegaan met het schilderen van de stootborden van de trap. Nu de juiste vloer in huis is, de juiste plinten zijn besteld om de gaten en happen uit de muur te verbergen, valt er een last van onze schouders. Is dit dan het gevoel van een gelukkig nieuwjaar??? Dag 3, om 7 uur staat de leg- en plakploeg al voor de deur. Hopelijk wordt het vandaag de laatste kampeeravond in de woonkamer. Ze zijn klaar de vloer is een plaatje en het bed wordt weer naar boven gebracht. Bijna is alles weer zoals het was.

Niets is natuurlijk minder waar, want onze zelfgemaakte legpuzzel van een boekenkast moet weer in elkaar gepuzzeld worden en dan komt op dag 5 IKEA nog 3 nieuwe pax kasten bezorgen. Ikea… geweldige winkel maar voor het in elkaar zetten van een kast moet je wel een 10 hebben gescoord voor lego bouwen. Want wat je mist is een overal handleiding. Maar we konden weer boven slapen!

Een overal handleiding die zegt, gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe kast!! Houdt deze volgorde aan bij het in elkaar zeten van de kast of voordat u alles uitpakt check de maten! Maar die krijg je niet dus begin je met de grootste doos de kast zelf. Je hebt 2.38m nodig wil je dat deze kast van 2.36m gaat passen. We hebben 2.39m dus schroeven maar. Kasten staan dus roede en laadjes erin plaatsen. Op naar de deuren. We hebben gekozen voor schuifdeuren. Deuren klaar gemaakt en dan komt het ophangsysteem. Het begint met het plaatsen van rails. Deze plaats je boven op de kast en zet je vast met plastic platen. Dat gaat dus niet als je nog maar een centimeter aan de bovenkant over hebt. Met veel gevloek, getier en een hoop creativiteit zit de rails alsnog. We hangen de eerste deur en dan moet je de geleider aan de onderkant erin klikken en vastschroeven AAN DE BINNENKANT VAN DE DEUR! Tja dat gaat lastig als de laadjes er al in zitten. Inmiddels hebben we de het hele evangelie al in de kast zitten en hangen de laatste deur op. Geweldig nu nog het afremsysteem en de lampen en dan zijn we klaar. Als je de deur wil laten afremmen moet je dus de helft van de deur er weer vanaf schroeven en het remsysteem bevestigen. Het is nu echt een “heilige” kast geworden. Dan als laatste de verlichting, een ledbalk die bij het opengaan van de kast gaat branden. ECHTER!!!!! Dat kan alleen als je het remsysteem er weer uit haalt anders hangt de sensor te ver van de deur en gaat er geen lichtje aan!!!. Gelukkig is er een youtube filmpje van een creatief persoon die heeft uitgevonden dat als je een klein deel van de sensor met een tape-je (geen transparant tape-je) afplakt de ledverlichting wel werkt met een remsysteem. En hij had gelijk het werkt. Het inruimen kon eindelijk beginnen na een week klooien met onze paxkasten. De verbouwing is voorbij zo ook de griep en het resultaat mag er wezen, maar sjezus nu zijn wij gesloopt.

De Mazzol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *