En weer een jaar voorbij…. Welkom 2019

De 2 feestweken aan het einde van het jaar werden overschaduwd door griep, niet een klein beetje griep maar best pittige griep. Daarnaast stonden deze 2 weken in het teken van een verbouwing.

We gaan de eerste etage voorzien van een nieuwe vloer, pvc en dan de lijmvariant. Het uitzoeken van een vloer is tegenwoordig best lastig, de keuze is namelijk enorm!! Maar toch na een aantal bezoekjes aan wat leveranciers zijn we dan uiteindelijk geslaagd voor een Classic look Mflor. Een wat bruinige vloer met een look van oude planken, erg mooi. Dit was het leukste werk van de hele verbouwing. Want zoals je weet bij een verbouwing gaat altijd wel wat mis.

En hoe komt dat nou?? Je hebt een goede planning gemaakt, voldoende tijd gereserveerd, vrijgenomen of, zoals wij, het in een vakantie gepland maar toch loopt het altijd anders. Net zoals bij de IKEA kasten, je houdt een schroefje over.

De planning was prima op orde, kamers leeghalen, vloeren kaal maken, laten egaliseren, pvc plakken, kamers inruimen, kledingkasten terugzetten en als kers op de taart de trappen laten bekleden. Dit alles paste prima in de kerst en oud- en nieuw weken. 

Bij het leegmaken van de kamers kom je er achter dat het weinig werk lijkt maar heel veel blijkt te zijn. De zolder was omgetoverd in een modezaak. Een grote partytafel lag vol met truien en shirts en er stonden 3 kledingrekken die vol hingen met kleding. Dan hadden we nog een doos of 15 aan klein spul en boeken die ook naar de zolder werden gebracht. Er ontstond op zolder een waar doolhof van dozen en kleding. Ons bed kreeg een onderkomen in de woonkamer en zo konden we ineens TV kijken vanuit bed. Onze jongste zoon vond het geen probleem dat zijn kast op marktplaats stond maar toen we zeiden dat het bureau naar zolder moest en de PS4 werd afgekoppeld waren er ineens grote problemen, hele grote zelfs. 

Kamers leeg dus oude parket eruit. Voor het egaliseren heb je een strakke en gladde ondervloer nodig maar dat was van deze vloer niet meer te maken. Zo kwam er op bepaalde plekken tapijt onder het pakket vandaan en op andere plekken prachtig zeil uit de jaren 70. We hebben geprobeerd het weg te hakken maar das niet gelukt. Waar vind je een bedrijf die de vloer gaat herstellen tussen kerst en oud- en nieuw? En toch vonden we iemand die met een diamantslijp de vloer kaal heeft gemaakt en daarna met egaline heeft gladgestreken. Volgend probleem waren de plinten. Het huis heeft structuur op de muur en bij het verwijderen van de oude plint trok je gezellig de structuur mee. Zo hadden we ineens muren met happen eruit maar zelfs muren met gaten erin, te groot voor een tube vulmiddel. En wat denk je van 3 kleine kamers verven??? Easy toch? 2 bussen muurverf van 25 liter zijn er op gesmeerd!!

De dag was daar de vloer werd gebracht en de week er op zouden ze komen leggen. Het pak ging open en de man zegt: “mooie vloer” . Zal best maar niet de vloer die wij besteld hadden. Een reepje naast het demoreepje gelegd van de vloer die we hadden besteld, twas net duo panotti!! Ik moet geen witte vloer. Tja zegt de man het is inderdaad totaal anders. Maar het probleem is dat de fabriek niet open is met de feestdagen dus dat wordt maandag 7 januari op z’n vroegst. Nou ….dacht dus van niet. Na flink wat bellen en zoeken vonden we een leverancier die de juiste kleur op voorraad had. 2 januari konden ze het leveren. 31 december daar stonden we dan buiten met ons glaasje champagne, zonder kids, zwaar griep, geëgaliseerde vloer, gaten in de muur, kamperen in de slaapkamer en een koude oliebol, te proosten op een gelukkig nieuw jaar.

De mazzol!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *