Up site downtje

Op het werk staat een koffiemachine. Daar komt koffie met melk uit maar ook Café au lait Frans voor koffie met melk. Wat is dan het verschil? Volgens mijn collega is koffie met melk eerst koffie dan melk. Bij cafe au lait is het eerst melk en dan koffie. Zou je het proeven denk ik dan. Maar ik heb het eerder gehoord, bij Starbucks.

1 x in de 2 weken brengen we onze boys naar De Meern om mee te gaan met hun vader naar Zoetermeer. Als we vroeg zijn doen we samen een bakkie bij de Starbucks staat hij er al dan nemen we een bakkie nadat de boys weg zijn. Zo ook dit keer. De boys zijn net met hun vader het terrein af en wij lopen de Starbucks binnen en sluiten aan in de rij.

Voor ons staat een groep vrouwen. Ze zijn in een jubelstemming alsof ze een dagje uit gaan, een huishoudbeurs of Libelledag-clubje. De bestelling is lastig, koffie met soja, iets meer soja dan koffie, chai latte met minder latte, je kent het wel het originele recept maar dan net effe anders, ook wel getrut genoemd.  Achter ons wordt de rij alleen maar langer. Je moet weten De Meern is een plek voor truckers, wisselaars, in- en uitstappers, verzamelaars of ff snel een snackie en plaspauze. Dus haast klusjes. Wat ik voel is het gevoel van vroeger in je pauze naar de Albert Heijn voor snel een boodschapje om vervolgens in een rij van bejaarde dubbeltjestellers te belanden. Nooit begrepen hele dag vrij maar in de lunchpauze naar de AH. Maar goed we staan nog in de rij bij Starbucks..

Nu komt het, na 5 bijzondere recepten, koffie met getrut, volgt het laatste zeer trage recept. Ik wil graag een Caramel Latte up site down zegt de libelle lezeres. Naast de enorme irritatie was ik toch wel nieuwsgierig geworden. Het meisje bij de kassa herhaalt het recept en begint op de beker te krassen. Je weet toch wel hoe je dat moet maken? vraagt Libelletje. Tuurlijk zegt ze. Ik ben benieuwd ze komt wat onzeker over namelijk.

Als een Havik staat Libelletje aan het einde van de balie de specials op te wachten.  Alles houdt ze in de gaten en daar komt haar eigen nr 5 een up site downtje. De rij met wachtende is enorm maar mag de Havik niet boeien. Mij inmiddels wel, we willen onze koffie en de weg weer op. Dus onthou goed een Caramel latte is scheutje koffie, espresso, met veel melk en bovenop maakt Starbucks met een spuitfles een zigzag patroon met wat extra rondjes er omheen dit alles van Caramel.  Dus bij up site down volgen we het recept achterste voren.

Het meisje begint met de Caramel, schenkt de koffie en dan de melk. Foutje dus…. De Havik stijgt op balt haar klauwen en valt aan. Nee nee dat is niet goed!! Up site down is dus eerst karamel dan melk en dan koffie. Maak maar een nieuwe. Mijn man die niet snel wat zegt was me voor en zegt doe is ff normaal en pak die koffie we willen allemaal onze koffie en weg. Ze kijkt pinnig naar mijn man alsof ze zijn ogen uit wil pikken, echter ik kijk haar aan alsof ik haar kapje over haar oren wil trekken en haar weer braaf op een stok kan zetten.

Ze pakt boos haar bakkie “bijna up site downtje” en loopt naar de rest van haar bijzondere koffievolkje en begint heftig te smoezen en vuil te kijken.

Maar nu mijn ontplof momentje. Als je een rij durft te veroorzaken voor een koffie achterste voren, onderste boven of binnenste buiten dan moet het wel een verdomd bijzonder bakkie zijn maar wat doet dit irritatie libelletje (mug) ze pakt een roerstaafje en begint heftig haar up site downtje door elkaar te roeren. Mijn man is al richting de uitgang ik kijk haar “heel vriendelijk aan” (voor hen die mij kennen zeg dit vaak genoeg) en zeg, volgende keer maar gewoon een “door elkaartje” bestellen, toch?

De Mazzol!

6 antwoorden op “Up site downtje”

  1. Heerlijk lees materiaal Lilian – blijf gezellig blogguh en ik kijk er al naar uit om de volgende te lezen!

  2. Hilarisch stukkie. Wat een gemuts zeg. Ik had ’t up side down over haar kop gegoten 😂!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *