Dierendag

Ik heb dierendag altijd wel een leuke dag gevonden maar heb me altijd afgevraagd of de dieren dat ook zo ervaren. 1 dag in het jaar krijg je wat extra’s en wat lekkers. Eigenlijk best triest, hele jaar droge brokken en 1 keer per jaar een stukje vers vlees. Gelukkig hebben wij verjaardagen, paasdagen, sinterklaas en kerst, dus zo’n beetje het hele jaar vol proppen met extra’s en lekkers.

Onderweg naar huis zat in de trein een dame met een klein hondje. Het hondje lag heerlijk te slapen op schoot. Ik vond het een beetje een muffig hondje je rook dat het er was. Toen ik de trein uit moest in ons heerlijke Gooi stapte de dame met haar hondje ook uit. Ze werd opgewacht door een andere dame en zoals gewoonlijk ff heerlijk knuffelend de doorgang blokkeren.

Ging de reis goed? vroeg de dame. Ja hoor, Snoes heeft heerlijk liggen slapen. Snoes was inmiddels wakker en werd suf geknuffeld door de andere dame. Op een heel kinderlijk toontje vroeg de dame aan Snoes, heb je al een drukje gedaan? Ik kon niet anders dan mij even om te draaien en te kijken of Snoes zou antwoorden. Snoes keek heel ongelukkig maar wat zou jij doen als iemand midden op straat aan je vraagt of je je behoefte al hebt gedaan??? Lekkah! Charming!

Tja en dan komt het rekenwerk, wanneer heeft Snoes voor het laatst zijn behoefte gedaan en hoe laat is het nu. Het hondje wordt op de grond gezet bij het perkje op ons perron. Ik ben even gaan zitten want voelde een blogje aankomen. Snoes ruikt, snuffelt  en kijkt wat beduusd rond met een blik van, Krijg ik nou echt geen privacy?

Ga maar plassen, zegt zijn baasje, alsof Snoes dat op commando kan. Of moet je een drukje doen? Ergens moet ik er om lachen maar als je je in Snoes verplaatst is het eigenlijk om te janken. Snoes hoeft niet althans niet op commando midden op het perron. Dan gaan we maar, zegt de dame en proberen het later weer toch? Snoes?

Aan het einde van het perron is een trap naar beneden met een tunnel om aan de andere kant van het spoor te komen. Ik loop achter de theedames en Snoes aan. We lopen de trap op en staan midden op het voetpad. Snoes moest dus toch maar wilde dat zelf bepalen. Midden op het voetpad gaat het hondje heerlijk zitten en neemt de tijd. Het baasje is er niet zo blij mee want dat wordt een poepzakje. Snoes is klaar en kijkt trots naar zijn baasje en het lijkt zelfs of hij een beetje grijnst.

Dit is dus dierendag voor Snoes, midden op straat lekker zitten en je baasje met schaamte en een vers zakje het op laten ruimen, als hij zou kunnen praten weet ik zeker dat hij zou zeggen,  zo drukje gedaan ruim jij het ff op?

De Mazzol!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *