Corona

Er heerst een virus wat de hele wereld over gaat en veel slachtoffers maakt. De naam van het virus is Corona of COVID-19. Het begon in China. Hier in Nederland zaten we versteld voor de buis te kijken hoe zo’n grote plaats als Wuhan veranderde in een ghosttown, wat een paniek, mensen met mondkapjes, iedereen binnen blijven, drones in de lucht die je waarschuwen als je toch buiten bent, ontsmettingswagens en dat voor een griepje dachten wij…..

Maar dat was het niet, een griepje, er vallen slachtoffers, veel slachtoffers net als bij de griep maar ons lichaam kent dit virus niet dus er is geen afweer. De slachtoffers die dit virus maakt zijn voornamelijk oudere mensen.

China dat ligt gelukkig heel ver weg dachten we nog. Maar hoeveel vluchten gaan er vanuit China de wereld over? Veel dus en het popt ineens overal op. En een paar maanden geleden kwam het aan wal in Europa. Wintersportgebieden, grensgebieden met Nederland en Italië. Dit laatste land, Italië, wordt het zwaarst getroffen. Nederland wordt ook besmet en gek genoeg begon dat door de Carnaval. 

Ik was rond de tijd van Carnaval in het Rijnstate Ziekenhuis voor een behandeling aan mijn rug. De verpleegster maakte een praatje met mij toen ik in de wachtkamer zat. Je kent me inmiddels, prikken nog steeds een grote NO GO en dat zag deze verpleegster ook. Paniek pure angst in mijn ogen. Dus hield ze me aan de praat en las een stukje voor uit het nieuws.  Ze werd zelfs een beetje geïrriteerd want er waren mensen die het op Carnaval hadden gemunt omdat er instanties waren die het een “verkleedfeest” wilde noemen. Er waren zelfs scholen die niet meer met de kinderen de straat op durfde. Belachelijk zegt ze net als met Sinterklaas en Zwarte Piet, wat kunnen die kinderen hier nou aan doen? We wisten op dat moment nog niet dat er een ander gevaar op de loer lag met Carnaval en dat het misschien wel een geluk bij een ongeluk was dat deze kinderen binnen bleven. Het gevaar was niet de tweede storm genaamd Dennis die op komst was maar een virus. 

Brabant is inmiddels zwaar getroffen door het Coronavirus, oorzaak Carnaval. Op de kaart een grote rode vlek. Maar ook hier in het Gooi is het virus Corona inmiddels gearriveerd. Hier geen carnaval maar een andere oorzaak “de elite sport skiën”.  Overal in de wereld gaan de grenzen dicht, vluchten worden gecanceld, supermarkten verkopen alsof het kerst is, toiletpapier wordt schaars, ziekenhuizen draaien op volle toeren, scholen dicht, treinen rijden niet of nauwelijks en naar het werk komen wordt afgeraden,  ga maar thuiswerken. Iedere dag als we op de site kijken naar de statistieken dan is de wereld weer een stukje roder geworden. Het dodental in Italië ligt inmiddels boven dat van China. Amerika stijgt ook met de dag, Engeland noem ze maar op er zijn nog maar weinig landen waar het niet aanwezig is. 

Het is alsof we in een film zijn beland, zoiets als Outbreak met Dustin Hofman maar daar begon de ellende met een aapje. Dit virus komt van vleermuizen. Wij laten die gewoon onderste boven in de boom hangen, maar China eet ze en verkoopt ze op markten en nu is de wereld ziek. Tijd dat ze iets anders op de menukaart gaan zetten.

Blijf gezond!!!

De Mazzol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *