Week 3 Corona

Dinsdag voor mij inmiddels de 3e week thuiswerken. Vandaag krijgen we om 11.30 een toespraak van de Minister van Onderwijs omtrent scholieren, virus en examens. Ben benieuwd. Verder deze dag een Facetime call met mijn collega’s. Iets waar ik erg naar uitkijk want heb ze gemist.

Ik zit weer aan de keukentafel, dit keer wel op een bureaustoel, bij de kachel met een lekker bakkie koffie. Dat is dan wel weer een voordeel van thuiswerken, lekkere koffie. Onze oudste zoon is aan het wakker worden en heeft zo een call met zijn coach. De jongste ligt nog lekker te ronken. Zijn school is nog niet erg ver met digitaliseren van leerstof dus 2 taken per dag en die zijn in zijn geval meestal zo af. Buiten spelen zijn ze te oud voor dus is het na school gamen want chillen mag niet. Ze hebben het lastig, vrienden en vriendinnetjes zien ze alleen nog op afstand. Dagelijks vragen ze of ze toch mogen afspreken, er wordt namelijk gezegd dat jongere minder kans hebben om zwaar ziek te worden. Wij geven dan aan dat zij wel andere kunnen besmetten en dat is de reden dat ze thuis moeten blijven. 

Ook hebben we nieuwe regels gekregen. Naast het niet meer mogen handen schudden, vaak je handen wassen, anderhalve meter afstand houden en het sluiten van horeca, moeten we nu verplicht winkelwagentjes gebruiken, 1 persoon per gezelschap mag nog maar naar binnen en krijgen we zelfs een boete als we ons niet aan de regels houden. Dan is er nog aanscherping op bezoek van oudere, geen bezoek meer aan zorginstellingen en bejaardenhuizen. Heel verdrietig want nu zegt iemand mij dat ik mijn vader dus niet meer mag zien. Dat valt me heel zwaar. Het mag maar alleen in geval van afscheid nemen mocht hij ziek worden of overlijden. Helaas is dit allemaal nodig omdat afgelopen weekend iedereen massaal de parken, stranden en bossen op gingen zoeken en er dus geen spraken meer was van veilig afstand houden. Ook gaan we massaal klussen in huis en tuin waardoor ook de Gamma en Intratuin vol stromen met mensen die geen afstand houden. Ook hier moet men strenger op gaan treden of ook zij, de winkels, krijgen een flinke boete.

Het is zover de NOS meldt het al en zo ook het journaal op de radio, de eindexamens gaan niet door! De Schoolexamens nog wel, toetsen en opdrachten. Onze zoon had na voorjaarsvakantie al zijn laatste toetsweek gehad en ook de eindopdrachten waren klaar. Dus dat betekent dat hij klaar is en gezien zijn eindlijst, geen onvoldoendes, geslaagd!!!

Maar voordat we taart gaan halen toch maar even de toespraak van de Minister afwachten. We zitten klaar voor de buit en ja hoor er komen geen centrale eindexamens meer dus hij is klaar. Wat nog een beetje onzeker is is dat er nieuwe rekenmodules komen om te zien of iemand is geslaagd of niet. We kunnen ons niet voorstellen dat de uitslag anders wordt dan geslaagd dus taart!!! Ik ben best emotioneel hij had het echt lastig om gefocust te blijven en geen lessen meer te krijgen. Ik ben super trots op hem want examen of niet hij heeft een mooie lijst met voldoendes en daar heeft hij hard voor gewerkt. Kom op, zeg ik, we gaan taart halen!

Onder het genot van een taartje geven mijn man en ik hem zijn eindexamen cadeau, een klokje van zijn favoriete merk Tommy Hilfiger. Hij straalt hij is blij….

Ik gedachte dwaal ik af naar die kleine jongen, zo vreemd nog in deze wereld en nu zo wijs. Heeft de afgelopen jaren in 1 keer zijn rijbewijs gehaald voor scooter en auto, is nu 18 jaar en geslaagd voor zijn HAVO. Ik wil hem zo graag nog vasthouden zijn handje in die van mij maar we laten los. We zullen altijd verbonden met elkaar blijven maar nu ga je op eigen benen staan. Ik kijk hem aan en geniet van deze jonge man, soms volwassen soms nog een klein ventje soms grappig soms vervelend soms eigenwijs soms net een oud wijf maar voor altijd onze zoon.

Om 16.00 uur zie ik na 3 weken de gezichten weer van mijn collega’s, ik heb ze meer gemist dan ik dacht. Ze zijn er bijna allemaal en ik zie dat het iedereen goed doet om zo weer even bij elkaar te zijn en elkaar te zien. Er zijn nog twee collega’s met kinderen in examen jaren. Ook zij zijn blij met de uitkomst maar moeten met de kinderen nog wel de schoolexamens afronden.  Ook fijn om te horen dat iedereen nog in goede gezondheid is en zo ook hun families. 

Het was een heerlijke dag vandaag met veel ups maar ook downs (mijn vader). Ik heb echt genoten en dat is bijzonder in deze vreemde tijd. 

De Mazzol!

Eén antwoord op “Week 3 Corona”

  1. He wijfie. Super trots op me grote neef!!! Gaat inderdaad allemaal snel. Het zijn hele rare tijden. Hopelijk is alles gauw achter de rug en kunnen we weer naar pa. Tot nu toe gaat BTS nog door dus…….er is nog hoop. Love you xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *