Beaujolais een primeur

Hocras is hier de Makro van het Gooi ook wel de groothandel. Bij binnenkomst bevind je je gelijk in een luxe van mooie wijnen. Nadeel de slobberwijn die ik lekker vind wordt iedere keer verplaatst. Schijnbaar te slobberig want de dozen staan nu ver achterin de zaak. Mijn man houdt van een lekker wit Australisch wijntje maar eenmaal aangekomen in het pad “land van Skippy” kun je kiezen uit 2 rijen vol witte wijnen, heb ik weer. Handigheidje, bij de balie kun je eerdere aankopen in zien en ja hoor daar stond het wijntje. Op naar de wijnexpert om de wijn met mij te zoeken. Helaas nergens te bekennen, maar wacht, recht voor mijn ogen zie ik een nieuwe Donald Duck een goed verhaal laat maar zeggen.

Ik vlei mij neder op mijn kar. Voor mij loopt een man met kar en een goed gevulde buik. Achter hem zijn vrouw, goed kapsel (denk Lecco) strak in de lak, o nee dat was de Gamma, make-upje en een bodywarmer van bont. De man houdt trots een wijntje in de lucht en de dame roept een beetje geïrriteerd in ABN, nee Charles je weet toch ik hou alleen van Beaujolais!! Charles probeert nog te zeggen, denk ik, deze vind ik lekker schat maar de dame had de wijn al uit zijn handen gegrist en in het kistje terug gelegd. Even verdwijnen ze uit beeld, ze moeten de bocht om naar het volgende pad, maar daar zijn ze weer. Ik heb mijn kar wat opgeschoven om niets te hoeven missen. Weer een poging van Charles maar wederom gemiste kans. De dame wijst pinnig naar een doosje en braaf plaatst Charles het doosje in de kar. Bij de volgende bocht een vreugde kreet van de Dame, Oooo Charles kijk deze wijn eens, wat een mooie fles en nog in de aanbieding ook!! Charles kijkt verbaast en spreekt de 5 woorden uit die hij niet had moeten uitspreken, nl. MAAR DAT IS TOCH GEEN BEAUJOLAIS? De blik van de dame spreekt boekdelen en Charles plaatst de mooie flessen en nog in de aanbieding ook, in de kar. Arme Charles…. maar als een kind zo blij zie ik hem later bij het bier een treetje bier in de wagen plaatsen.

Naast mij wordt de vraag gesteld, kan ik u helpen? Ik geef mijn blaadje af en zeg ik wil graag hier een doosje van voor mijn man. De man zegt, helaas dat merk verkopen wij niet meer maar ik heb wel iets wat er op lijkt maar dan een wijn uit Argentinië. Ik zeg prima doet u maar. Zo u bent een makkelijke klant, ik dacht je moest eens weten….. Bij de kassa zie ik Charles nog 1 x, hij rekent af en moet nog inpakken, zijn vrouw roept nog net tussen de schuifdeuren door, ik zit alvast in de auto schat!! Ik had haar daar laten zitten met haar mooie flessen nog in de aanbieding ook. Ik lach nog even lief naar Charles, arme stakker geniet maar lekker van je biertje.

De Mazzol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *